Kaj so bosonogi čevlji?

Posebnost pri bosonogih čevljih: Lahko uživate občutek bosonoge hoje, medtem ko so vaša stopala zaščitena.

leguano proizvaja čevlje, ki omogočajo naravni obseg gibanja z minimalnimi omejitvami in izkušnjo zadovoljstva bosonoge hoje. Kljub temu, da ste obuti, lahko uživate bosonog občutek. Če želite bosonoge čevlje nositi z nogavicami ali brez, je popolnoma vaša odločitev.

Za koga je smiselno hoditi bos?

V bistvu za vse, ki so pripravljeni poizkusiti in pri tem ostati. Potrebna je redna bosonoga hoja, če želite doseči rezultate. Nekaj bosonogih korakov na dan – na primer od kavča do hladilnika in nazaj, preprosto ni dovolj.

leguano bosonogi čevlji so na voljo za vsakogar in za vse starostne skupine: otroke, starejše (+ 50), športnike, ljubitelje narave, deloholike in običajne ljudi.

Pri bosonogi hoji se počutite dobro – ampak zakaj?

Hoditi bos je naravno: naši predniki so hodili bosi, nekateri domorodci še vedno ne nosijo čevljev in tudi rodimo se bosi. Naša stopala s svojimi 26 kostmi, ter množico mišic in kit so narejena za ta namen. Vendar pa v čevljih večina mišic stopal ostane neaktivna. Razlog za to so togi podplati čevljev – kot mavec, ki omejuje gibanje vaših stopal in preprečuje aktivnost. To pogosto vodi do mišičnih motenj. Dejstvo, ki ga večina ljudi preprosto sprejme kot nespremenljivo. Rešitev: Hodite bosi za boljše zdravje.

Prednosti teka, če stopimo najprej na sprednji del stopala

Ta naravni način teka absorbira vse udarce in tresljaje  tako, da najprej stopimo na tla s sprednjim delom stopala.

Uporaba sprednjega dela vaših stopal pri pristanku je mehkejši, bolj eleganten in učinkovitejši način teka, kot pri pristanku na peti, saj se namreč vsa energija porabi za gibanje naprej.

Lastnosti bosonogih čevljev:

Svoboda za stopala oz. prste

Zato, da imajo prsti v čevlju dovolj prostora, so v sprednjem delu narejeni široko. To prepreči stiskanje prstov, žulje in deformacije stopal.

Popolnoma raven podplat:

Za omogočanje naravnega gibanja imajo popolnoma raven podplat, da ni negativnih vplivov na našo držo ali ravnotežje. Evolucija je oblikovala naša stopala popolno, zato ne potrebujejo dvignjene pete pri hoji ali teku.

Fleksibilen podplat:

Podplat čevljev leguano je upogljiv v vse strani, zato se lahko prilagodi gibanju stopala pri nošenju. Poleg tega je tudi tanjši od običajnih podplatov in tako omogoča bosi občutek.

Nizka teža:

Bosonogi čevlji so zelo lahki. To se odraža predvsem na udobju pri nošenju. Tudi v prtljagi ne zavzamejo veliko prostora.