Pravna obvestila

Vse vsebine, objavljene na leguano.si, so last podjetja NARAVEN KORAK d.o.o., in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene. Brez dovoljenja podjetja NARAVEN KORAK d.o.o., se jih ne sme kopirati, razmnoževati ali distribuirati na kakršen koli drug način. Podjetje NARAVEN KORAK d.o.o. ni odgovorna za morebitne občasne težave pri delovanju spletne strani leguano.si, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij. NARAVEN KORAK d.o.o. si pridržuje pravico do sprememb vsebin, objavljenih na spletni strani leguano.si.

Vaše podatke bomo uporabili izključno za opisane namene ter za obvestila, povezana z našo dejavnostjo, in javnosti ne bodo dostopni. Zbrane osebne podatke bomo varovali v skladu z ZVOP-1.

Spletna stran leguano.si za delovanje strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov, spremljajo pa vaše aktivnosti in zanimanje z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo spletne strani obiskovalci soglašajo z njihovo uporabo.

O piškotkih

Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da je z novo zakonodajo (ZEKom-1) prišlo do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

Kaj so piškotki?

So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:

  • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske,
  • za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave,
  • na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene,
  • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi,
  • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani,
  • za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja).

Piškotki spletnega mesta

Ime piškotka Namen Trajanje piškotka Podjetje
_ga  Uporablja se za zajem statistike 2 leti Google
_gat  Uporablja se za razlikovanje med uporabniki. 10 minut Google
_gid  Uporablja se za razlikovanje med uporabniki. 24 ur Google
wordpress_gdpr_cookies_allowed  Uporablja se za nastavitev uporabe piškotkov seja leguano.si
woocommerce_cart_hash  Uporablja se za delovanje trgovine seja leguano.si
woocommerce_items_in_cart  Uporablja se za delovanje trgovine seja leguano.si
wp_woocommerce_session  Uporablja se za delovanje trgovine seja leguano.si